Fotturer i Øyer, Gausdal, Lillehammer  og omland:

70 turer for store og små

DNT Lillehammers nye turbok er til salgs nå for 250 kroner

Vil du ha tips til flotte turer du kan ta i nærområdet? DNT Lillehammer har gitt ut ei ny turbok med 70 sommerturer i Øyer, Gausdal, Lillehammer og tilgrensende turområder.

Hver av de 70 turene er beskrevet over to sider med tekst, flotte bilder, kartutsnitt og kartreferanse. Vi har også laget utførlige adkomstbeskrivelser, slik at det skal være lett å finne frem til startpunktet.

Utvalget turer er svært variert. Her bør alle kunne finne noe som passer – både fjellgeita og småbarnsfamilien. Mens noen av turene kan tas på en drøy time, er det andre turer på opp mot tre mil. Vi tipser om lune skogsturer til dager med kald blåst, og typiske finværsturer til topper i nære fjellområder. Sjansen er stor for at du finner inspirasjon til en søndagstur du aldri har gått før!

Vi har lagt opp til at dette skal være ei bruksbok. Omslaget tåler litt vann, og vi håper boka blir ditt faste turfølge i sekken i mange år fremover.

Boka passer for alle aldre og har både korte og lange turer.
Boka passer for alle aldre og har både korte og lange turer. Foto: Øystein Nordås

En stor jobb er gjort

DNT Lillehammer gir ut denne boka for å markere 150-årsjubileet til Den Norske Turistforening i 2018. DNT Lillehammer har lagt ned tusenvis av dugnadstimer i bokutgivelsen, både ute på tur og inne foran pc. Men langt ifra alle bidragsyterne er tilknyttet DNT. Vi kunne ikke laget ei slik turbok uten alle de andre – lag, foreninger og ildsjeler – som har merket, ryddet og vedlikeholdt utallige kilometer med stier i områdene boka dekker. Redaksjonskomiteen vil rette en spesiell takk til Johannes Harviken, David Helbæk, Lars Urlien, Oddvar Nordlund, Edgar Enge, Kjell Are Refsvik og Erland Flaten. Videre vil vi takke alle som har delt sine flotte turbilder med oss.

Redaksjonskomitéen har bestått av:

Birgit Sildnes, redaktør
Øystein Nordås, fotoredaktør
Ragnvald Jevne
Erik Hanssveen
Johs Thallaug

Design og layout: Vakker Design

Slik kjøper du boka

Gå innom Vandreskoen i Lillehammer og kjøp den for 250 kroner.

Bestill boka i nettbutikken på Vandreskoen.

Boka er også til salgs i butikk hos:

• Gravdahl bokhandel
  • Stribolt Norli