Avlyst Ta skibuss til Holmsetra - gå til Sjusjøen

Fellestur, Skitur, Fjelltur, For_Folk_Flest
DNT Lillehammer
Lillehammer-Rondane (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Tilbudet om skibuss er avlyst pga den generelle unntakstilstanden og manglende mulighet til å markedsføre tiltaket. Dersom situasjonen endres til det bedre, vil vi vurdere å sette opp ny transport.

DNT Lillehammer setter opp skibuss til Holmsetra søndag 19. april. Deltakerne går i eget tempo, uten turleder, og kan velge ulike løypealternativer, se nedenfor. Et anbefalt alternativ går via Svartsetra til Grunnesdemningen og Trolløypa videre sørover til Nordseter eller Sjusjøen. Derfra går det rutebuss til Lillehammer. Korteste distanse ca. 35 km. Turen går dagen etter Troll Ski Maraton og Trolløypa er da nylig preparert.

Det er to alternative steder for oppmøte for å gå på bussen:

• Lillehammer skysstasjon  kl. 08.00
  • Øyer sentrum (ved Extra)

Utstyr: Lett skiutstyr, solbeskyttelse

Kart: Skiløypekart Øyerfjellet, utgitt av Øyer turskiløyper i 2017 eller senere

Varighet: Hele dagen

Pris: Ungdomsmedlemmer kr 80, medlemmer kr 160, ikke-medlemmer kr 250

Påmelding: Se påmeldingsknapp til høyre på nettsida. (Ring koordinator hvis du trenger hjelp til å melde deg på).

Turkoordinator: Ragnvald Jevne, tlf. 992 19 455

Det er mange alternative skiløyper å velge mellom Holmsetra og Nordseter/Sjusjøen. Når du planlegger turen, bør du sjekke nettsida til Skisporet. Øyerfjellet har fått et stadig bedre nett av løyper på kryss og tvers, og løypene prepareres jevnlig. Vi foreslår å ta løypa fra Holmsetra østover i retning Grunnesdemningen. Derfra er det bare å følge Trollløypa sørover. Litt kortere er det å gå i retning Pølen og treffe Trolløypa ved Rognhaugen. Lenger sør er det mange valgmuligheter, og det kan være en idé å besøke Lienden Kafe og Varmestue på vegen. Videre er det mulig å gå via Hornsjø i øst eller Pellestova i vest - eller et sted i mellom! God tur!

Busstider fra Sjusjøen til Lillehammer. Siste avgang kl 1825 (fra Storåsen)

Busstider fra Nordseter til Lillehammer. Siste avgang fra Nordseter kl 1830.

Det er også et alternativ å gå til Mosetertoppen i Hafjell, og ta gondolen derfra ned til bygda og buss videre.

Ta skibuss til Holmsetra - gå til Sjusjøen