Toppturhelg i Smørstabbmassivet

Fellestur

Fra dato
29. april kl. 17:00
Til dato
2. mai kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Krossbu, Randonee, Splitboard, Skitopptur, Smørstabbmassivet
Arrangør
DNT ung Lillehammer

Er en fare for at turen blir avlyst pga. pågående pandemi. Vi holder dialog med lokal kommuneoverlege om dette og forholder oss til nasjonale retningslinjer.

DATO: 29.04.2021 - 02.05.2021

Aldersgruppe: 18-26

Vintertur med randoneski eller splitboard i Smørstabbmassivet. Dette området kan by på noen av de fineste og mest ikoniske toppene i Jotunheimen, som Storebjørn og Store Smørstabbtinden. Disse toppene er fine å se på, har fin utsikt og fantastisk nedkjøring. Storebjørn krever kryssing av snødekt bre, og Smørstabbtinden har et bratt parti på 45-50 grader, som gjør turen noe krevende og kan kreve isøks og eventuelt stegjern. Blir disse for ekstreme for forholdene, ligger det og andre fine og enklere topper rett ved, som Storebreatinden, Veslbreatinden og Veslfjelltinden. Alle toppene er over 2000moh, så for toppsamlere er det mye å hente! Nedkjøringen ender ved Krossbu, hvor DNT har en turisthytte. Mellom utforskingen av de fine toppene slapper vi av i telt på ved Krossbu.

Denne turen krever toppturski eller splitboard, skredutstyr (søker, søkestang og spade) og ordentlig vinterbekledning. Det krever og kunnskap om hvordan bruke utstyret.

Transport:

Planlagt avreise er med leiebil 17:00 torsdag 29. April fra Lillehammer. Kjøreturen tar omtrent 3 timer. Det er en fare for at veien ikke er åpen enda på torsdag, men åpner først på fredag. Om dette skjer vil avreiese bli fredag i stedet. Vi vil informere om dette med en gang statens vegvesen annonserer når veien åpner. Etter det som sannsynligvis blir en kortere tur på søndag kjører vi tilbake til Lillehammer omtrent 16:00-tiden.

Pakkliste:

Se DNT sine tips for pakkliste for topptur her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/11571-pakkeliste-for-toppturen/

Godt liggeunderlag og sovepose for kaldt vær må også medbringes.

Praktisk:

  • Forlegning blir i telt tatt med av DNT.
  • DNT stiller med middag fredag og lørdag. Det anbefales å ta med mye mat og snacks til de resterende måltidene (brødskive med peanøttsmør og syltetøy (på flaske) er blant annet en konge toppturkombo som er lett å lage i telt!).
  • Hvilke topper og ruter som blir gjort, må bestemmes med guide nærmere avreise for å kunne tilpasse etter vær og forhold.
  • Det vil bli bruk for isøks på turen. Dette stiller DNT med, men det er greit å ta med egen om det er ønskelig.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • August Nissen-Lie
  • Knut Eirik Olsen