Vintertur til Glittertind og Galdhøpiggen

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 17:00
Til dato
21. mars kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangør
DNT ung Lillehammer
Turområde
Jotunheimen (se kart)

Aldersgruppe: 16-26 år

Den kjente toppen Glittertind med sine meriterte 2452 m.o.h. har hatt mange turgåere på seg de siste hundre årene. Mye skal til for å slå denne toppen. Vi får se hvordan den sammenligner seg med utfordreren.
Galhøpiggen! Norges høyeste topp på 2469 m.o.h! Disse toppturkjempene skal mot hverandre i tidenes DNT UNG tur. Vi turdeltakere er dommere og skal avgjøre hvilken av de to som blir kåret til den beste vintertoppen.

Fotonkuranse:

Det vil bli satt i gang en fotokonkurranse underveis på turen slik at man får dynamikk i gruppa. Gruppebilder blir også selvfølgelig tatt.

Dag 1

Rundt klokken 16 reiser vi med bil fra skysstasjonen og inn mot Jotunheimen. Vi kjører til Spiterstulen turisthytte. Kjøreturen tar omtrent tre timer ifølge Google Maps. Dagen avsluttes med God mat og hyttekos.

Dag 2

Vi åpner turen med første turmål, nemlig Glittertind! Denne turen tar omtrent 6 timer og er 9 kilometer lang (https://ut.no/turforslag/112630/topptur-til-glittertinden-fra-spiterstulen).  Med toppturski på bena og god niste og drikke i sekken. Da er vi klare for å bestige Glittertinden. 
Middag blir servert på hytta. 

Dag 3 

Den høyeste toppen i Norge står for tur! Vi pakker sammen god niste og tar med noe godt å drikke sammen med toppturskiene. Denne gang stålsetter vi oss på 5 bratte kilometer og en solid 9 timers tur (https://ut.no/turforslag/1115743/topptur-til-galdhpiggen-fra-spiterstulen).

Etter å ha kapret Norges høyeste fjell er det påtide med en legendarisk nedkjøring. Vel nede pakker vi sammen og setter kursen mot Lillehammer. 

Pakkeliste:

Se DNT sitt forslag til pakkeliste til vinterturer.
https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-vinterturen/

Praktisk info: 

Planen er å bo på Spiterstulen turisthytte. Dermed må deltagerne ha med Sovepose med sengetøy. Under oppholdet vil DNT Ung spandere middag på lørdag. Deltagerne er selv ansvarlig for å medbringe mat til resten av forholdet. 

Det skal gjennomføres to krevende toppturer gjennom helge. Her er det nødvendig med tilstrekkelig sikkerhetsutstyr. Alle deltakere må stille med skredsøker, søkestang og spade. Om deltakere har behov for å låne skredutstyr. Da vil det være mulig å låne gjennom oss i DNT Ung. 

 

Vintertur til Glittertind og Galdhøpiggen

Aldersgruppe: 16-26 år Den kjente toppen Glittertind med sine meriterte 2452 m.o.h. har hatt mange turgåere på seg de siste hundre årene. Mye skal til for å slå denne toppen. Vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Amalie Wathne
  • August Nissen-Lie