Tur til Svartfellet og Dynjefjellet på Venabygdsfjellet

Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
DNT Lillehammer
Lillehammer-Rondane (se kart)

Søndag 20.juni går turen til Svartfjell og Dynjefjell. Turen starter fra Lundes Turisthandel (Kiwi) via en seterveg. Vi krysser elva Friska (over bru), går så til foten av Svartfjellet. Følger ryggen opp til toppen (1154 moh.), tar en rast og nyter utsikten før vi går over til Dynjefjellet (noe krevende nedstigning fra Svartfjellet før vi går opp til Dynjefjellet). Følger ryggen over Dynjefjellet før vi går ned fra fjellet og tilbake til utgangspunktet. Turen har en del bratte partier

Dagen før, lørdag 19. juni, arrangerer DNT Lillehammer "rundtur" på Venabygdsfjellet, og kanskje det er aktuelt for noen som ønsker tur lørdag og søndag blir det mulighet med overnatting på Veslefjellbua – samt en hyggelig kveld på fjellet sammen med andre turglade! Turleder og koordinator lørdag er Turid Birkeland tlf  976 76 422 (ikke sms). Om noen har lyst til å være med på begge turene er det mulighet for overnatting på Veslefjellsbu – samt en hyggelig kveld på fjellet sammen med andre turglade! Koordinator er John Sønsteli, 917 53 895. Det åpnes da opp for mulighet til ei helg i fjellet med gode turvenner. Noen blir på Veslefjellsbu fra fredag, bare å henge seg på.

Utstyr: Gode sko anbefales, fjellsko  er å anbefale. Staver kan være en fordel.
Vanskelighetsgrad: Middels
Oppmøte: Lundes Turisthandel kl 10.00