Topptur til Galdhøpiggen med Barnas turlag

Fellestur

Fra dato
2. juli kl. 19:00
Til dato
4. juli kl. 18:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Galdhøpiggen
Arrangører
Barnas Turlag Lillehammer, DNT Lillehammer
Dette arrangementet er over!

Målgruppe: Barn i alderen 7 til 12 år med voksen, ansvarlig ledsager/-e.

Reise: Reisen arrangeres av hver enkelt. Oppmøte i Lom fredag kveld 2. juli. 

Overnatting; Vi bor primært i campinghytter med dusj/ wc sammen med egen kohort. Vi bestiller hyttene fortløpende etterhvert som dere melder dere på og vi vet hvor stor korhorten deres er. Utleier har et begrenset antall hytter (60) så det er en mulighet for at de som melder seg på sent kan få alternativ overnatting i telt/ lavvo - så det lønner seg å være tidlig ute. Ta med eget sengetøy/sovepose. 

Mat: ordnes av hver enkelt.

Opplegget for helgen:
Fredag 2. juli kl. 19.00, informasjon fra turledere i Barnas Turlag og bli kjent aktiviteter på campingen
Lørdag 3. juli: Topptur til Galdhøpiggen fra Juvasshytta. Turen ledes av guider fra Aktiv i Lom. Vi satser på å spise lørdagsmiddagen sammen utendørs på campingplassen. Aktiviteter på kvelden avhengig av smittesituasjonen. 
Søndag 4. juli: Besøk i Lom aktvitetspark hvor de har gyrotrampoline, klatretårn, nettpark og klatrepark. Hjemreise individuelt etter avsluttet klatring. 

Informasjon om turen til Galdhøppiggen: Dette er en krevende tur på 7-8 timer totalt. Vi går i taulag over bre både på tur opp og tur ned. Man må aldri gå på bre uten tau. Det er ikke lov å forlate taulaget.  Det kan være tungt å gå på bre om det er løs snø. Turen mellom bre og topp er bratt på noen partier. I enkelt partier er det bratt på siden av traseen og det er viktig at voksne passer på at barn ikke forlater gruppen. 

Lom aktivitetspark: Se parkens hjemmeside. I parken er de voksne ansvarlig for at egne barn følger sikkerhetsregler og at de kun deltar på aktiviteter som de kan mestre. 

Viktig informasjon: Foreldre som melder på barn på denne turen har ansvar for å vurdere om barnet er motivert for, og vil klare turen opp til Galdhøpiggen, samt at man også selv er i god nok form til å klare turen og ta hånd om barnet. Hvis man ikke er i god nok form, er syk eller skadet skal man ikke ta turen. Hvis en person ikke klarer turen må hele taulaget snu, og det vil få konsekvenser for alle. Galdhøpiggen står der til en senere anledning. Ingen barn kan delta uten at de har med ansvarlig voksen som deltar på alle aktiviteter. 

Både barn og voksne må ha med seg klær til alle værforhold inklusive lue, votter, vindjakke med hette og regnklær. Husk solbriller og solkrem! (skarpt lys på breen). Alle må gå i fjellsko som går over anklene. Alle må bære med tilstrekkelig med mat og drikke. Turen til Galdhøpiggen avlyses dersom været er dårlig. Turledere fra Barnas Turlag, og guider fra Aktiv i Lom står fritt til å nekte deltakere å bli med på turen hvis det viser seg at deltakere ikke har tilstrekkelig utstyr eller fysiske forutsetninger. Deltakere må selv sørge for å ha egen reiseforsikring.

Pris for hele helgen: 600,- kr per person for DNT medlemmer, 1100,- kr for ikke medlemmer. Bindende påmelding. Begrenset antall plasser. Påmelding på våre hjemmesider. Angi i påmeldingen hvem som reiser sammen. Prisen inkluderer overnatting to netter, tur til Galdhøpiggen og dagspass i Lom aktivitetspark. Transport, mat og evt. tilleggsaktiviteter i Lom aktivitetspark er ikke inkludert i prisen og dekkes av den enkelte.

Vi vil vurdere koronasituasjonen i forkant av turen, og turen blir avlyst dersom smitteverntitakene tilsier dette. En eventuell avlysning vil komme senest 1 mnd. før turen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Liv H Lundstein
  • Tore Lien