Skeikampen på fatbike

Fellestur

Dato
29. januar kl. 09:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Skeikampen, Fatbike, Dntunglillehammer, Dntung, Vintertur
Arrangør
DNT ung Lillehammer
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)

Lørdag 29. januar. DNT-ung. Bli med på å utforske Skeikampen på fatbike! Planen for dagen er å sykle Høgruta på Skeikampen, som er Skeikampens aller fineste skitur på dager med fint vær. Vi skal sykle over 6 fjell med fantastisk utsikt over hele Skeikampenområdet og tre nasjonalparker. Lengden på turen er ca. 39 km. 

Program

Vi møtes på Lillehammer skysstasjon kl 09.00, tar en introduksjonsrunde og går gjennom dagens plan. Deretter reiser vi felles opp til Skeikampen med buss. Bussen går fra Lillehammer skysstasjon kl. 09.15. Vel fremme på Skeikampen henter vi ut sykler, og begynner å tråkke oss gjennom Skeikampens flotte vinterlandskap. Vi starter turen opp til Avlundskampen, videre til Prestkampen, Slagsfjella, Røgnhøgda og til slutt Kyrakampen. Dette blir en lang dag, så ta med godt med mat, snacks, drikke og varme klær. Vi kommer til å ta en god lunsjpause underveis, og flere små pauser for å nyte utsikten og hive i oss litt ekstra energi. Bussen går tilbake til Lillehammer fra Skeikampen kl. 16.35. 

Alternativ til en kortere rute på 26 km er Slagfjellrunden. Ved dårlig vær sykler vi enten Kyrakampen-Bjørgarunden (26 km) eller Gammelsetra-Bjørgarunden (29 km) som går i et lunere terreng.

Utstyr og pakkeliste: Anbefalt pakkeliste finner du her. OBS! Det kan fort bli kaldt på føttene når vi sykler, så husk ekstra gode og varme sko som du også er komfortabel å sykle med. Det kan også være lurt å pakke med seg ekstra ullsokker. Ta med egen hodelykt, og hjelm hvis du har. 

Turpakken inkluderer: Leie av fatbikes. Deltakere er selv ansvarlige for kjøp av bussbilletter til og fra Skeikampen. Mat, drikke og annen snacks må også deltakere selv ordne.

Turen passer best for de mellom 19-30 år. 

 

Skeikampen på fatbike

Lørdag 29. januar. DNT-ung. Bli med på å utforske Skeikampen på fatbike! Planen for dagen er å sykle Høgruta på Skeikampen, som er Skeikampens aller fineste skitur på dager med fint vær. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Pernille Breili