Vintertur på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
8. april kl. 17:00
Til dato
13. april
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hardangervidda, Overnattingstur
Arrangør
DNT Lillehammer
Dette arrangementet er over!

Fjellskitur i påsken. Langtur. 

 

Dag 1 – Fredag 8. apr: Oppmøte Finsehytta

Turlederne møter dere på Finse stasjon når toget ankommer ca kl 1842.  Det er ca 400m på ski/til fots fra stasjonen til Finsehytta. Det blir felles middag på Finsehytta og gjennomgang av turen etter middag.

Dag 2 – Lørdag 9. apr: Finse-Krækkja ca 22 km/ca 9 t
På turen mellom Finse og Krækkja beveger vi oss i et flott terreng langs kvistet løype. Det er stort sett fint terreng å gå i, men vi får også forsøkt oss opp noen få bratte kneiker og noen fine utforkjøringer. En god dagsmarsj blir det denne dagen, men vel fremme venter en varm hytte og god mat. 

Dag 3 – Søndag 10. apr. Krækkja – Stigstuv ca 19 km/ca 8 t
Mot sørvest over Storekrækkja og opp i retning Halnekollen. På vestsida av denne og ned og ned til riksveien som krysses ved noen hytter nedenfor Halne Fjellstova. Opp langs Halnebekken på sørsida av rv. 7 og videre på vestsida av Hætjørna. Over Skulevikåna og opp på høyde 1185 og til rutedelet mot Dyranut vest for Lundhaukenutane. Løypekrysset med denne nye ruta er ikke inntegnet på noe kart. Videre langs sommerruta til Stigstuv.


Dag 4 – Mandag 11. apr Stigstuv – Rauhellern ca 13 km/ ca 4-5 t
Østover langs sommerruta, men over det østligste av Holmetjønnan og så opp langs sommerruta igjen til man har passert Tormodfloti. Herfra rett sørøstover ned til hytta. Dette er en kort dag i lettgått terreng.
 

Dag 5 – Tirsdag 12. apr Rauhellern – Heinseter ca 13 km/ ca 4-5 t 
Start fra Rauhelleren. Langs Langesjøen forbi Hansbu, utover langs Djupa, midt mellom Geitsjøhovda og Tormodbrotet, og over flata mot Selstjørnlægret og ned til Hein.

Dag 6 – Onsdag 13. apr Heinseter – Ustaoset ca 22 km 8-9 t
Fra Heinseter går det oppover de første kilometerne på vestsiden av Bleikehæe, videre nordover forbi store Grønenuten og ned mot Skjerjavatnet før vi ankommer Tuva. Videre fra Tuva mot Ustebergstølen før vi ankommer Ustaoset og tar toget til Ål hvor bilene står parkert.

Turen er svært krevende både pga lengden på turen samlet sett og at været i vinterfjellet kan være ustabilt. Det vil bli sendt ut pakklister m.m. men jeg nevner noen viktige momenter her:
- Det anbefales fjellski med stålkanter, ikke randonee utstyr. 
- Den enkelte må ha med egen lett sovepose, vindsekk, liggeunderlag, spade og termos og ekstra mat som nødutstyr.
- Primus, kokekar og førstehjelpsutstyr tas med som fellesutstyr.

Den enkelte deltaker avtaler samkjøring til enten Ål stasjon eller Ustaoset. Anbefaler Ål stasjon da det er lettere å få parkering der.

Dere kan ta toget fra Ål stasjon til Finse fredag 8. apr kl 1741 og er på Finse kl 1842.

Betaling.

Ved påmelding betales det kr 1000,- Etter turen får alle en betalingsoppfordring i Vipps. Kostnaden for turen samlet sett vil være ca 6500,-. 
Transport til og fra kommer i tillegg.

Når turen er avsluttet på Ustaoset tar deltakerne toget fra Ustaoset til Ål stasjon kl 1751, 1837 eller 2047 alt etter hvor tidlig vi er på Ustaoset på onsdag.

Turen avsluttes på Ustaoset.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Erland Flaten
  • Fred Anton Mykland