Fjellmarsj fra Vetåbua til Djupslia

Arrangement

Dato
25. juni 2022 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, , Fjelltur, Fottur
Arrangør
DNT Lillehammer
Turområde
Lillehammer-Rondane (se kart)

DNT Lillehammer setter opp buss til Vetåbua på Fåvangfjellet lørdag 25. juni. Deltakerne går i eget tempo til Djupslia på Øyerfjellet, hvor vi blir hentet med buss ca kl. 17.30.

Deltakerne går strekningen i eget tempo og på eget ansvar, og kan velge stier av ulik lengde.  Korteste distanse er ca. 17 km. Flere alternative forslag blir presentert her på nettsida når tidspunkt for fjellmarsjen nærmer seg. 

På Djupslia har vi enkel servering til alle, inkludert i prisen. Dette er en god anledning til å bli kjent med et flott og lett tilgjengelig fjellterreng i rimelig nærhet. Arrangement i samarbeid med GD.

  • Oppmøte: Håkons Hall kl. 08.00. Bussen stopper i Øyer etter avtale.
  • Utstyr: Dagstursekk (ekstra skift kan legges i bussen)
  • Varighet: Avreise fra Djupslia ca kl. 17.30 (ankomst Lillehammer ca. kl. 18.30)
  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Pris: informasjon kommer.
  • Påmelding: informasjon kommer.
  • Turkoordinator: Ragnvald Jevne, tlf. 992 19 455

Alternative ruter: Fra Vetåbua går vi alle T-stien (Rondanestien) sørover til Bjørgeseter på Goppollen. Vi fortsetter også T-stien et stykke videre etter at vi har krysset Goppolvegen. Det enkleste er å følge T-stien hele strekningen. På Goppolfjellet merker vi ei rute parallelt, som går over Høgtind og Heratind, og som er sterkt å anbefale. Disse to alternativene møtes igjen ved Tautern. Derfra er det strake vegen videre på T-stien over Åstkyrkja til Djupslia. Men dersom du ser at du har god tid ved Tautern, er det mulig å ta en omveg via Skjelbua og Ner-Åsta. 

Vi du forlenge turen? Da foreslår vi at du overnatter på Djupslia fra lørdag 1. til søndag 2. juli. På søndag går du da fra Djupslia og sørover. Målet kan være Nordseter, Pellestova eller Gondoltoppen/Mosetertoppen i Hafjell. Fra Nordseter går det buss til Lillehammer. Velger du å ta du gondolen ned, er det hyppig bussforbindelse videre fra Hafjell. Det er også mulig å gå fra Djupslia til Hornsjøen og ta enda en overnatting der. Derfra er det en grei tur til Nordseter eller Sjusjøen. 

Fjellmarsj fra Vetåbua til Djupslia

DNT Lillehammer setter opp buss til Vetåbua på Fåvangfjellet lørdag 25. juni. Deltakerne går i eget tempo til Djupslia på Øyerfjellet, hvor vi blir hentet med buss ca kl. 17.30. Deltakerne ...

Kontaktinformasjon: