Fra Rondane til Dovre

Fellestur

Fra dato
25. juli kl. 12:00
Til dato
29. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Overnattingstur, Hyttetilhytte
Arrangør
DNT Lillehammer

Tidspunkt: mandag 25.juli til fredag 29.juli 2022

Oppmøte dag 1: Turleder møter gruppa ved skysstasjonen i Otta. Felles transport kl. 12 fra Otta til Spranget. Fra Spranget går vi stien på vestsida av elva Ula ca. 6 km inn til Rondvassbu. Turleder sjekker inn gruppa ved ankomst og går gjennom rutiner og turen vi har foran oss. Felles middag på kvelden. Husk matpakke til reisedagen. Den enkelte besørger transport til Otta, husk å bestille billett i god tid! 

Dag 2: Tidlig frokost slik at vi rekker båten kl.9.00 som tar oss til nordenden av Rondevatnet. Her tar vi beina fatt de omlag 12 km mot Dørålseter. Terrenget er lettgått gjennom Rondvassdalen og Bergedalen. Framme ved Øvre Dørålseter sjekker turleder inn gruppa. Etter middagen går vi gjennom ruta neste dag.

Dag 3: Vi spiser tidlig frokost og smører ekstra stor matpakke+ termos.Dette blir den lengste og mest krevende etappen på turen. Vi skal bruke mesteparten av dagen på de drøye 18 km mot Grimsdalshytta. Vi starter oppstigningen mot Dørålglupen der vi går på heller og i blokkur. Allrede etter ca 2 km er vi inne i selve "glupen" med forrevne fjellsider rundt oss. Snart står vi foran en bratt nedstigning.Her bruker vi god tid og kan etterhvert se landskapet mot Haverdalen åpne seg nedenfor oss. Nede i dalen krysser vi Haverdalsåe på bru før det bærer oppover til flata mellom Gravhø og Gravhøtangen. Etterhvert dreier stien vestover og vi kan nyte utsikten mot Grimsdalen.Vi får fart på beina i det lettgåtte terrenget og endelig kan vi skimte Grimsdalshytta. Vel framme på hytta sjekker turleder inn gruppa før vi kan ta en vel fortjent hvil. Vi får 3-retters middag på kvelden og går gjennom ruta neste dag.

Dag 4: Etter en god frokost begir vi oss ut på siste etappe på turen mot Hageseter på Dovre.Vi beregner å bruke 5 timer på de 16 km. Vi går på vestsiden av Tverråe og krysser over på klopp. Herfra går vi opp til snaufjellet på 1200 moh hvor vi får utsikten mot Dovre og Snøhetta imot oss. Vi passerer jaktbua Steinbuhøe før stien møter Gautåe.Vi krysser elva og følger denne på vestsiden til vi kommer ned til Hageseter. Vi får tildelt rommene våre og spiser felles middag.

Dag 5: Til fots vel 4 km til Hjerkinn stasjon.Herfra med tog/buss hjem. Hver enkelt besørger billett til hjemturen.

Tips/tilvalg: Hvis du ønsker å benytte anledningen til en tur opp på Snøhetta har du muligheten nå. Det går buss fra Hageseter til Snøheim hver morgen kl.08.10. Herfra kan du gå opp til Snøhetta. (Dette vil være uten turledelse fra DNT Lillehammer) Ved påmelding må du huske å oppgi om du ønsker å overnatte på Hageseter torsdag.

Gradering: deler av turen går i krevende terreng med lange dagsetapper. Det forventes at du kan bære 6-9 kg.sekk og er vant med å gå turer i høyfjellsterreng over flere dager. Turleder tar kontakt med turdeltakere i forkant av turen og sender ut felles informasjon på e-post. Pakkeliste sommer: https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776

Turkart: Rondane Nord 1:50 000

Pris:Turleder bestiller felles transport fra Otta til Spranget.(Ca. kr. 1000,- deles via spleis/Vipps).

Plasser på hyttene blir reservert av turleder. Den enkelte betaler selv kost og losji på hyttene. Du er selv ansvarlig for å sjekke avbestillingsregler på den enkelte hytte og betaling av evt gebyr for dette. 

Båttransport på Rondevatnet ca kr. 130,-alternativt charterpris. Blir oppdatert når dette er klart hos Rondvassbu. 

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Signemette Granheim Larsen