Åpning av Gråhøgdbu på Maihaugen

Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
DNT Lillehammer, Lillehammer Museum
Lillehammer-Rondane (se kart)

Gråhøgdbu har vært en av Den Norske Turistforening sine selvbetjeningshytter på Ringebufjellet. Den består av en hovedhytte og en liten nødbu/uthus, og har til sammen 10 sengeplasser (8 i hovedhytta og 2 i nødbua). Hytta måtte fjernes av hensyn til villrein, og derfor ble DNT-hytta Veslefjellbua bygget som erstatning et annet sted på Venabygdsfjellet. Den gamle Gråhøgdbua ble fraktet ut av høyfjellet på kjelke vinterstid og flyttet til Hyttegrenda på Maihaugen.

• Hytta åpnes av Statsforvalter i Innlandet, Knut Storberget.

Øvrige medvirkende:

• Thomas With, arkitekt i DNT Oslo og Omegn
  • Tom Harald Hansen, styreleder i DNT Lillehammer
  • Kjell Marius Mathisen, avdelingsleder i Stiftelsen Lillehammer museum
  • Mari Synnøve Stakston, museumskonsulent i Stiftelsen Lillehammer museum
  • Det vil bli musikalske innslag ved Magnus Bakken.

Enkel servering.

På Maihaugen blir Gråhøgdbu representant for DNT-hyttene, som sammen med de T-merkede stiene, har vært den viktigste infrastrukturen for fjellturismen i Gudbrandsdalen.

Maihaugen har fått sin hyttedrøm – som trinn for trinn kan gå i oppfyllelse. Her får hytter fra forskjellige tider plass i en liten hyttegrend. Noen vil være tidsvitner ved å stå urørte med gjenstander fra sin tid, andre kan innredes og tåle bruk, slik at museet kan formidle hyttelivet på en aktiv måte.

Åpning av Gråhøgdbu på Maihaugen

Bli med på åpning torsdag 30. juni av DNT-hytta Gråhøgdbu i Hyttegrenda i friluftsmuseet! Gråhøgdbu har vært en av Den Norske Turistforening sine selvbetjeningshytter på Ringebufjellet. Den består av en hovedhytte ...