DNT Lillehammers fjellmarsj 2021

Før avmarsj
Før avmarsj Foto: John Sønsteli

Vellykket fjellmarsj fra Djupslia til Indre Reina/Kriksvika

Nå som den 5. fjellmarsjen er gjennomført i regi av DNT Lillehammer, må vi kunne si at en årlig fjellmarsj er blitt en tradisjon. Lørdag 26. juni 2021 gikk 60 personer fra Djupslia til Indre Reina/Kriksvika. Det er en tur på drøyt 25 km. Det er en lang tur, men til gjengjeld er høydeforskjellene moderate. De fleste deltakerne fulgte T-merket sti via Brettdalen, Vedemslia, Gullbringen, Sjøsetra, Hitfjellet og Kriksfjellet til Indre Reina. Enkelte tok avstikkere undervegs, som for eksempel til Kjerringknappen, med tilsvarende økt antall km som resultat.

For noen av oss er det en bragd å ha gjennomført en så lang tur, mens det for andre går lekende lett. Fjellmarsjene til DNT Lillehammer karakteriseres ved at vi er innom en av hyttene våre. Denne gangen startet vi ved Djupslia. Det er også opp til hver enkelt å finne vegen og gå i eget tempo sammen med dem en selv velger, og ta de omveger en selv ønsker. Bevertning og sosial samling på slutten av turen har tidligere vært på en av DNT Lillehammers hytter. I år hadde Elisabeth Hasselknippe og Roar Halvorsen stilt sin egen hytte på Indre Reina til disposisjon, der Roar serverte tradisjonell, velsmakende og egenprodusert «kål» til alle.

Vi hadde godt vær under marsjen, med sol, litt vind og minimalt med mygg. Det kom ei regnskur sent på ettermiddagen. Da var alle kommet fram, og vi valgte å framskynde avreisa med en time. Noen gikk da glipp av et avsluttende bad i Kriksvika, som vi da har til gode.

Takk for turen!

GD overrasket med gaver, som ble trukket tilfeldig blant deltakerne. Billetter til Peer Gynt på Gålå tilfalt de aller heldigste.

.

Skrevet av Ragnvald Jevne 27. juni 2021