Barnas Turlags gapahuk i Engesvea

Gapahuken i Engesvea
Gapahuken i Engesvea Foto: Kasper Vork

Et spesielt byggverk er i ferd med å ta form.

Barnas Turlag var for et par år siden på utkikk etter et nytt samlingspunkt for barnefamilier og var så heldige å komme i kontakt med Søre Ål idrettslag, som planla bygging av Engesvea aktivitetspark.

Parken skal bli skileikanlegg om vinteren og sykkelpark om sommeren. En gapahuk viste seg å være midt i blinken for aktivitetsparken. Etter å ha fått tomt, søkte vi om midler til bygging av gapahuken fra Sparebankstiftelsen DNB, og var så heldige på få tildelt et beløp. Vi hyret inn samme snekker som tidligere bygde gapahuken vår på Krokbua, og han tegnet den nye gapahuken etter bestillingen på 20 sitteplasser og 10 liggeplasser. Dugnadsgjengen brukte vinteren og våren 20/21 til å hogge og kviste tømmeret som skulle nyttes til byggverket. I august var det endelig klart for bygging. Reisverket ble satt opp i løpet av noen uker, og så begynte panellering og taklegging.

Barnas Turlag sin virksomhet drives på dugnad, så også byggingen av gapahuken. Vi har fått til en fin dugnadsgjeng som bruker kvelder og helger på å få ferdig dette flotte byggverket på Søre Ål. Så langt har de bidratt til nesten 250 dugnadstimer, og vi har fortsatt noe arbeid igjen.

Planen er å bli ferdig med byggingen før snøen kommer og få laget gulv og sittebenker før jul.

Gapahuken forventes å bli et populært samlingspunkt for mange ulike grupper i nærområdet på Søre Ål, men også for hele Lillehammers befolkning som tar turen til den flotte aktivitetsparken når den står klar til vinteren.

Liv Lundstein

Skrevet av Ragnvald Jevne 30. september 2021