Offisiell åpning av Vestfjellhytta

Vestfjellhytta åpningsdagen
Vestfjellhytta åpningsdagen Foto: Erland Flaten

Lørdag 26. september 2015 ble Vestfjellhytta offisielt åpnet med ca 100 mennesker til stede. Vestfjellhytta ligger 7-8 km fra bilveg, slik at alle måtte gå fra Revsjøvegen/Vetafjellet. Det er stor stas for DNT Lillehammer at Vestfjellhytta nå er et faktum. Den er både et overnattingssted på Jotunheimstien mellom Kittilbu og Liomseter, samt et selvstendig turmål i Gausdal Vestfjell. 

Olav Olstad hadde det ærefulle oppdrag å klippe over snora og erklære Vestfjellhytta klar til bruk. Han hadde med seg hilsen fra Gausdal kommune, fjellstyret og nasjonalparkstyret.

Styreleder Ragnvald Jevne i DNT Lillehammer fortalte om arbeidet med Jotunheimstien og at utgangspunktet for ideen om hytte akkutrat her, var behovet for et overnattingssted mellom Kittilbu og Liomseter. Nå som Vestfjellhyttta er ferdig, er den i tillegg et turmål i seg selv. Her går det an å tilbringe noen dager, og bruke den som utgangspunkt for turer i området.

Olav Olstad foretok den høytidelige handlingen ved å klippe over snora som markerte at hytta er klar til bruk. Han hilste fra Gausdal kommune, fjellstyret og nasjonalparkstyret i Langsua.

Om vinteren er det en lett skitur fra Synstgardsetra (vest for Øvre Svatsum i Vestre Gausdal)

Vestfjellhytta ligger i landskapsvernområdet i randsonen til Langsua nasjonalpark.

Vestfjellhytta
Vestfjellhytta
Offisiell åpning
Offisiell åpning

Skrevet av Ragnvald Jevne 25. november 2015