Den nye langruta «Omveien»

Fra Storlondammen ved Lillehammer i øst til Sognefjorden i vest.

Ny langrute

DNT Oslo og Omegn har tatt initiativ til en ny langrute, som vi tror kan inspirere mange til å legge ut på langtur. Den første delen av ruta går via tre av DNT Lillehammers hytter, nemlig Skjellbreidhytta, Kittilbua og Vestfjellhytta.

Starten på «Omveien» er der fylkesveg 250 (Torpavegen) passerer Storlondammen lengst vest i Lillehammer kommune. Vær oppmerksom på at vi anbefaler å gå Svartdalsvegen fra Storlondammen til Skjellbreidhytta (fordi stien på denne strekningen har en del utfordringer i våte områder).

Vi anbefaler også å vente til 1. juli før dere starter turen. Fram til da vil frivillige fra DNT Lillehammer sjekke vår del av Jotunheimstien (fra Skjellbreidhytta til Liomseter) og fjerne vindfall som har falt over stien siden i fjor.

Merk at Skjellbreidhytta er ubetjent (uten proviant) og at det er nødvendig å ha med niste for det første døgnet. Kittilbua ble utstyrt med proviant midt i juni 22, og har nå skiftet status fra ubetjent til selvbetjent.. Vestfjellhytta er DNT Lillehammers flotteste hytte med proviantlager. 

God tur!


Skrevet av Ragnvald Jevne 21. mai 2022