Topptur i Jotunheimen 8-10 April 2016

Ungdomsgruppa DNT ung Lillehammer

Med godt vær og strålende sol var vi 7 stykker som satte kursen mot Jotunheimen fredag kveld. Vel framme på Valdresflyve kom det fantastiske fjellsport teltet opp på en imponerende tid av kun 1 time. Resultatet ble selvfølgelig helt fantastisk og selv med så mye plass ble resterende plass okkupert av obligatorisk rot og kaos. 

Etter en deilig frokost med litt halvfrosne brødskiver gikk turen mot Mugna. Vel oppe var den spreke turgjengen klar for flere topper så turen gikk videre mot alle tre Kalvehøgdene. Denne etappen ble ledet an av småjentene på fjellski, mens de store, sterke og litt eldre gutta tok en 2 timers middagshvil istedet. På vei tilbake gikk turen innom Rasletinden og en fantastisk nedkjøring i urørt snø ned mot leirplassen. Fantastisk vær og nydelige kjøreforhold gjorde at dagen ble lang og etter 9 timer utendørs var det en sliten gjeng som sluknet tidlig på kvelden. 
Så kom søndagen og tiltross for alle planer om å komme seg tidlig ut førte en forsovelse til at man ikke kom seg ut før klokken 9. I fossende fart besteg man Høgdebrotet. Selvfølgelig ble lunjsen inntatt i bitende kuling nede i bakken bare for å innse at toppen kunne tilby strålende sol, nydelig utsikt uten noe som helst snev av vind. Poeng for god turledelse. Etter en spenstig nedkjøring med utprøvning av nye renner og nye riper var etablert under skiene snudde kursen tilbake mot Lillehammer. Alt i alt en veldig fin helg! Meget gode forhold og koselig selskap gjorde det absolutt til en vellykket tur
På tur mot Rasletind
På tur mot Rasletind

Skrevet av Torbjørn Birkenes 14. april 2016