Kajakkkurs i Oslofjorden 20-22 Mai

Helgens vakre bukett med padlere
Helgens vakre bukett med padlere Foto: Espen Fåbeng

Det var med et smilende sinn og mye motivasjon 6 ungdommer satte kuren for Oslofjorden og en herlig storbysommer. Selvfølgelig gikk det ingen buss på fredagen (pga. en rar definisjon av utvidelse i kollektivtilbudet) så turen måtte drøyes til lørdagen. Likeså fullt kom man seg jo av gårde tidlig en lørdagsmorgen. Det at NSB jobbet på skinnene satte jo ingen stopper for turen, men ga en kjapp mulighet til å nyte stillheten på Hamar stasjon, for de som allerede hadde klart å vaske natten ut av øynene. Med høylytt snorking på toget ankom man plutselig Oslo der turen gikk videre ned til Rådhuset. Det sjarmerende følget med store sekker følte seg veldig hjemme midt i Oslos gater på vei ned mot båten. Vel framme på øya så var det faktisk ikke så verst likevel. Det var nesten litt rart hvordan man kan være så nærme byen og samtidig føle man er langt ute i naturen. Deler av hytta virket til og med å være nymalt, så stemningen var stor da standarden var betydelig høyere enn fryktet. Kjappe som vi var så rakk vi litt padling på lørdagen før dagen ble avsluttet med redninger (Både av det frivillige og ufrivillige slaget.) Med taco som middag ble gleden fort stor og for de som hadde energien gikk kvelden med på kortspill og bevitning av sjørøverjakt. Ingen underholdning slår sjørøvere, som vanligvis er vikinger, som slåss og leter etter kister som er gravd ned feil. Absolutt en minneverdig og veldig morsom opplevelse. Kurset fortsatte dag to med at alle kom gjennom alt av redninger og at man fikk padlet seg rundt litt flere øyer. Litt våte og litt kalde gikk så reisen tilbake igjen til Lillehammer. Undertegnede ønsker å benytte anledningen til å gratulerer alle med bestått kurs og håper dere får mange fine fremtidige turer i kajakken. Tusen takk til DNT Oslo og Mad Goats kajakk skole! Et morsomt og lærerikt kurs og takk til dere alle for en KJEMPEHELG!

Foto: Helle seierstun Bjerke
Foto: Eira rogne