Høstmøtet torsdag 24. november 2016

Jørn Kristiansen
Jørn Kristiansen

DNT Lillehammer hadde invitert foredragsholder Jørn Kristiansen, direktør for senter for utvikling av varslingstjenesten ved Meteorologisk institutt, til høstmøtet. Han er Lillehammer-gutt (og sønn av vår egen Per Håkon Kristiansen, som mange kjenner som hyggelig vert på Krokbua).  

Jørn fortalte om suksesshistorien bak YR, og hvordan denne tjenesten har forandret moderne værvarsling. YR er blant de største og mest brukte digitale værvarslingene i verden, og er langt framme i sine metoder, som er under kontinuerlig utvikling. Vi fikk høre nyheter om hva som er på gang framover, f.eks hvordan YR vil legge til rette for brukertilbakemeldinger. Nye visninger på mobile enheter var også et tema med mange spennende muligheter.

Vi turfolk opplever fra tid til annen at YR er avgjørende for våre beslutninger om tur eller ikke tur. Heldigvis blir varslene stadig bedre, noe vi fikk tydeliggjort av Jørn.  

Styreleder Tom Harald Hansen takket Jørn Kristiansen for et engasjert foredrag, og sa at vi nå vet mye mer om formidling av værvarsel som tjeneste over internett, og hvordan YR har forandret den nasjonale værvarslingen.

Etter pause og bevertning fortalte Tom Harald om medlemsutvikling og satsingsområder for DNT Lillehammer. Daglig leder Erland Flaten gav oss smakebiter på hvilke aktiviteter som kommer i programmet vårt i 2017.

Skrevet av Ragnvald Jevne 28. november 2016