Referat fra Skitur til Vestfjellhytta

Lørdag 3.- søndag 4. mars 2018 med overnatting på Vestfjellhytta

Skitur til Vestfjellhytta med overnatting 3.-4.mars

REFERAT FRA SKITUR TIL VESTFJELLHYTTA I LANGSUA. LØRDAG 3.-SØNDAG 4.MARS 2018

Vi var 9 turdeltagere som startet turen fra Synstegardsetra denne lørdagen. To damer på dagstur som gjerne ville se den flotte Vestfjellhytta for første gang.  De var godt kjent og hadde egen hytte i området.  Vi var seks damer og en mann med to hunder som skulle overnatte til søndag der vi la i vei de omlag 8 km. til hytta.  Etter en lang periode med temperaturer godt ned på minussida, var vi alle fornøyd med at gradestokken denne helga hadde krøpet oppover til mer behagelige.  Framme ved Vestfjellhytta og godt innlosjert ble ettermiddagen brukt i sosialt lag, gode historier ble delt og vi delte fellesmiddag på kvelden. Det er rart hva det gjør med oss mennesker å være uten dekning på mobil,  der vi til tross for å kunne skru på aggregatet for å få strøm i lampene, likevel velger skinnet fra stearinlysene.  En turleders tanker er at dette er rent helsefremmende, vi trenger tid  der vi ikke må være tilgjengelig  for verden rundt oss og hvor vi kan roe helt ned for bare å være.

Våknet til stålende sol fra nesten skyfri himmel og -15 grader.  Plan for dagen var å gå tilbake til Synstegardsetra via / Hornsjøsetra en tur på omlag 13 km. Turen fra hytta går østover og oppover i vakkert høyfjellsterreng,  vi passerer Nyseterfjellet  (1027moh) og får friske utforkjøringer ned igjen mot Hornsjøsetra.  Skiløypa tar herfra til venstre nordvestover og passerer Mossjøen, som ligger i Espedalen LVO, mens skiløypa går gjennom Hynna naturreservat.  Både mennesker og hunder trenger mat og hvile, men siden kvikksølvet har krøpet nedover velger vi å ikke bruke for lang tid på å raste i dag.  De to hundene lider ingen nød der de ligger godt innpakket i sin spesialsydde jervenduk.

De siste kilometerne begynner kulda å bite godt i kinnene, men vi tar oss likevel tid til å stoppe her og der.  Det er mye dyrespor i snøen, og vi kan konstatere at det er både rev, hare og snømus i området.

Vel tilbake ved bilene sier vi takk for turen og ønsker velkommen til nye turer med DNT Lillehammer.


Signemette Granheim Larsen

Klikk her for å skrive tekst.