Kvinner på randen til Vesttoppen av Snøhetta

Tur innover Svånådalen
Tur innover Svånådalen Foto: Aina Maliberget

En munter gjeng med damer inntok toget fra Lillehammer med retning Hjerkinn for å bestige den ville Vesttoppen av Snøhettamassivet. Det ble en helg full av latter, snø, utfordringer, mestring og litt dramatikk.

Kvinner på randen på Snøhettas vesttopp 

 

Helga 24-26 august fyltes vogn 6 på nordgående tog fra Lillehammer med 16 turglade damer, som var klare for ei helg sammen på Snøheim turisthytte på Dovrefjell. Hovedmålet for turen var Vesttoppen på Snøhettamassivet. Etter en nydelig middag på Snøheim og litt planlegging av neste dag, krøp vi til køys for en god natts søvn som oppladning til turen. 

 

Vi våknet opp til et snødekt fjell på lørdag og turen fikk et snev av vinterstemning over seg, ikke at det la noen demper på stemningen på første del av etappen opp mot toppen. Fjellet lovet oss variert vær, med skyer og sol om hverandre. Etter som høydemeterne ble tilbakelagt ble det mer snø og med stadig mer og større stein ble det etterhvert litt mer krevende å gå. Uheldigvis fikk en deltaker armbrudd under et fall. Hun ble spjelket etter alle kunstens regler og med litt smertestillende innabords klarte hun heldigvis å gå ned igjen sammen med noen av oss. 

 

Resten av gruppa fortsette videre mot toppen og hadde en flott, men krevende tur i stadig dypere snø og skiftende vær. Rett under siste stigning opp mot toppen var tåka tett og håpet om en fantastiske utsikt utover fjellheimen var liten. Men som ved et trylleslag når de nærmet seg toppen, klarnet det opp og kunne by de 10 damene på toppen en fantastiske utsikt som belønning for strevet. Turen ned tok sin tid i snø og krevende steinur, men vel fremme ved Snøheim var de fornøyde med turen. Lørdagskvelden bød Snøheim på nok en nydelig middag, og gode og mette ble det tid for både litt skravling, deling av bilder og turerfaringer og planlegging av neste dag. 

 

Søndagen ble brukt på ulike måter, noen dro nedover til Hjerkinn og tok turen opp til Viewpoint Snøhetta, andre gikk innover mot Svånådalen i lett terreng mens andre igjen fikk deler av gårdagens tur på jakt etter et liggeunderlag på frifot. Og alle hadde flotte turer i flott terreng og variert fjellvær, alle fikk se moskus og liggeunderlaget lå ved den varden med rød T på toppen, der det ble lagt under ei matpause dagen før. På togturen sørover startet spirene og tankene om neste års Kvinner på randentur, så det er bare å glede seg.  

 

Turdeltagerne takker og bukker for nok en flott tur arrangert av gode turledere i beste Kvinner på Randen ånd.  

 

Skrevet av Elisabeth Hasselknippe 9. september 2018