Vinter på Veslesmeden

Det var både ruskevær og finvær på fjellsportsgruppas årlige helgetur på Rondvassbu.

Vintertur i Rondane med topptur på Veslesmeden
Vintertur i Rondane med topptur på Veslesmeden Foto: Eva Dagrun Johaug

Inn til hytta fredag i mørke, vind, snødrev og tåke. Erland hadde gått inn tre timer tidigere og fyrt opp hytta og laget mat. 

Lørdag var det tid for topptur og ettersom en del ikke hadde vært på Veslesmeden før, så var valget opplagt. Vi fulgte normalruta opp og hadde flott forhold opp i Rondhalsen. Mye løssnø i dalens nordside og lite vind.

Da vi passerte 1870 og fortsatte den slake ryggen mot Veslesmeden var det slutt på roligheten. Stadig mer vind og litt snø i lufta. På toppen var det særdeles surt. Jons forslag om at vi skulle flokke oss som pingviner var av det mer fornuftige. Bak varden var det litt ly. Vi kravlet oss kjapt ned til skiene. En av de kaldeste og sureste turene på smeden vi kan huske. Sjeldent det er sånn.

Flotte forhold å kjøre ned på og de ivrige gikk opp igjen nordsiden av Rondhalsen for å få flere turer i dynene med laussnø.

Nede på hytta laget vi god middag og resten av kvelden gikk i hyggelig sosialt samvær. 

Søndag morgenen var det det knirkende kaldt med sol og blå himmel  Flott tur tilbake til Mysusæter med ekstra tur oppom Fremre Illmannhø for de mest krutt å brenne. 

Takk for fin tur med Jon, Øyvind, Jonas, Tor Kristian, Erland, Magnus, Audun, Astrid, Janicke, Vilde, Ingrid og Eva Dagrun.

Skrevet av Erland Flaten 9. februar 2019