Hengekøyetur på Balbergkampen

Room with a view
Room with a view Foto: Aina Brusveen

I det april gikk over til mai lå 11 stykker dinglende i hengekøyer på toppen av Balbergkampen. Noen hadde gjort det før, men for de fleste var det første natt i hengekøye. 

En fin gruppe på 11 personer la tirsdag ettermiddag i vei opp bakkene mot Balbergkampen for å tilbringe natten i hengekøye. For noen var dette første gang og spenningen var stor om hvordan natten ville bli. Litt friskt regn på tampen av april la ingen demper på stemningen på tur opp. Vel oppe ordnet vi leirplass til alle køyene (og et telt) ved den store huska, før vi møttes på toppen for å spise kveldsmat. Etter maten spilte vi "hangman" og hadde en trivelig stund sammen. I det dagen takket for seg kom alle seg på plass i køya. Mens fuglene kvitret, myggen summet og byens lys ble slått på langt der nede ble leiren stille for natten.

Morgenen 1. mai møttes vi igjen på toppen til felles frokost. Alle hadde med seg en ting til frokostbuffeten og det ble et godt måltid. En liten oppsummering av natten viste at alle hadde sovet godt og noen hadde gjort seg sine første erfaringer med hvordan få en god natt i hengekøya. Turen ble avsluttet etter frokost. Noen pakket ned køya si og gikk tilbake mot parkeringen, mens andre krøp opp i køya si igjen og nøt stillheten eller en god bok.

   

Vakker solnedgang sett fra Balbergkampen
Vakker solnedgang sett fra Balbergkampen Foto: Aina Brusveen