Kvinner på randen

Glad gjeng på vei mor Ryggjehøe.
Glad gjeng på vei mor Ryggjehøe. Foto: Aina Brusveen

11 fjellglade kvinner dro til Glitterheim for å "plukke" 2000-meters topper helgen 21.-23. august.

11 fjellglade kvinner møttes på Glitterheim fredag 21. august for å bestige Nautgardstind og Ryggjehøe. Noen kjente hverandre fra før og noen var nye fjes. Vi ble bedre kjent under en deilig treretters middag. Etter middag ble det samling i peisestuen med gjennomgang av lørdagns tur til Nautgardstind. 

Lørdag morgen bød på sterk vind og kraftige regnskurer, men været til tross: alle møtte med godt humør og pågangsmot til avgang. Etter grei stigning opp mot 1800 moh møtte vi tåka. Etter en kort vurdering av forholdene avsluttet vi jakten på toppen og gruppa delte seg i to. En gruppe snudde tilbake til hytta mens den andre gruppa gikk rundturen mot Russvatnet og over mot Hestbekken før de returnerte til hytta og en av de bedre måltidene vi har fått servert på en DNT-hytte noen gang. Alle var fornæyde med dagen og fast bestemt på at søndag skulle gi oss en flott tur til toppen av Ryggjehøe.

På søndag morgen var været betraktlig lettere og toppen Av Ryggjehøe var innen rekkevidde. Fire damer bestemte seg for å ta en annen tur i lettere terreng, mens sju startet stigningen mot toppen. Skydekket lettet og vi fikk en flott tur opp. Vi kunne til og med sitte og nyte nista vår der oppe i tilnærmet vindstille vær. 

Vi hadde en helg med variert vær og noen endringer i forhold til de opprinnelige planene, men alle dro hjem fornøyde, med nye gode bekjentskaper og fjelltur i beina.

Tusen takk for turen! (hilsen to fornøyde turledere)

Skrevet av Aina Brusveen 30. august 2020