Vintertelttur i Gropmarka

Vintertelttur
Vintertelttur Foto: Ingunn Høyvik

Overnattingstur med telt og bål i Gropmarka

Fredag 19. mars møttes sju deltagere og to turledere på parkeringsplassen på Skurvbrua, klare for overnattingstur i Gropmarka. Pulker, sekker, ski og staver ble lempet ut av bilene, før vi gikk innover. Vi startet i ettermiddagssol og så godt som vindstille, og etter hvert som vi gikk innover kom kveldshimmelen med sine fine røde farger, før månen og stjernene kom fram.

Vi fulgte skisporet innover til vi kom opp på myrene. Der dreide vi av fra løypa og fant oss en myr med plass til sju telt og en bålplass. Da alle hadde fått opp telt og rigget seg til ble det mat og prat rundt bålet.

Etter en natt med noe varierende søvnkvalitet våknet vi til mildt og skyet vær. Det var litt vind, men vindretningen var heldigvis på vår side. Etter en lang, trivelig frokost delte gruppa seg. Noen pakket sammen og dro tilbake til jobb og andre gjøremål, andre slappet av ved teltet og en gruppe tok en skitur utenfor oppkjørte spor; inn mellom trær og kratt, forbi Gropa og på kryss og tvers på myrene som kjennetegner Gropmarka. Etter frokost fikk vi også besøk av to nysgjerrige lavskriker som hoppet omkring rundt bålplassen – kanskje i håp om å finne rester fra frokosten??

Tilbake til leiren etter skituren pakket vi sammen utstyret og returnerte til biler og sivilisasjonen.

Innover mot leirplass mens kveldshimmelen rødner
Innover mot leirplass mens kveldshimmelen rødner Foto: Ingunn Høyvik
Frokost ved bålplassen
Frokost ved bålplassen Foto: Ingunn Høyvik
Skitur på kryss og tvers i Gropmarka
Skitur på kryss og tvers i Gropmarka Foto: Ingunn Høyvik

Skrevet av Ingunn Høyvik 22. mars 2021