7-fjellsturen 2021

Lørdag 4. september 2021 arrangerte DNT Lillehammer turer over 7, 5 og 3 fjell på Øyer- og Lillehammerfjellet

Årets 7-fjellstur ble gjennomført med stil i regi av DNT Lillehammer og GD. Dette var 10. gang vi har hatt 7-fjellstur på Øyer- og Lillehammerfjellet. Start og mål på Pellestova. De 7 toppene er: Hafjellet, Slåseterfjellet, Nevelfjellet, Ytre Nyseterhøgda, Kriksfjellet, Hitfjellet og Veslefjellet. Runden er på ca 28 km. De som gikk 5-fjellsturen (20 km), gikk over Hafjellet, Slåseterfjellet, Nevelfjellet, Ytre Nyseterhøgda og Reinsfjellet. 3-fjellsturen (8 km) går over Hafjellet, Slåseterfjellet og Nevelfjellet,

Nytt av året var en justert trasé over Veslefjellet. Hensikten er å få en bedre runde over Veslefjellet, uten blindveg som tidligere år, samtidig som Veslefjellet kommer bedre til sin rett.

277 deltagere registrerte seg ved start.

160 krysset av for at de ville gå 7-fjellsturen. 80 gikk 5-fjellsturen og de øvrige gikk 3-fjellsturen.

Arrangementskomiteen ble ledet av Ingunn Høyvik og Lars Jenssen fra DNT Lillehammer. 17 frivillige bisto for å gjennomføre arrangementet. Jørn Breili med medhjelpere hadde ansvar for å merke løypa. Røde kors hjelpekorps sto for beredskapen.

Vi har inntrykk av at deltakerne var svært fornøyd med opplegget. Heldigvis hadde vi været på vår side, og vi kunne nyte naturen og høstfargene på turen.

Skrevet av Ragnvald Jevne 6. september 2021