Praktisk informasjon 7-fjellstur

Start ved Pellestova
Start ved Pellestova

Hvem kan delta?

Turen er åpen for alle. Du bør være vant til å gå i terrenget og ha gått noen fotturer før du legger ut på 7-fjellsturen. Denne turen er 27 km, og antatt tidsforbruk er 7 timer, men med individuelle variasjoner. Det er derfor lurt å starte så tidlig som mulig om du skal rekke alle toppene. Alle må være i mål til kl. 18.00.

Er du usikker på formen eller ønsker en noe kortere tur, kan du velge 5-fjellsturen på 20 km eller 3-fjellsturen på 8 km. 

Påmelding – Deltakerkort 

Det er ingen påmeldingsavgift, men alle må registrere seg med navn og kontaktinformasjon før start.  Registrering ved start på Pellestova mellom klokken 9 og klokken 11.  Vi anbefaler at du skriver ut registreringsskjemaet hjemme og fyller det ut på forhånd. Hver deltaker må ha et eget skjema. Skjemaet finner du her

Alle som deltar får utdelt et deltakerkort. Deltakerkortene deles ut ved start på Pellestova. Kortet må leveres ved mål slik at vi vet hvem som har fullført.

Vi følger lokale smittevernbestemmelser og DNTs egne retningslinjer.

​​​​​​​Bil og parkering

Kommer du med bil fra Lillehammer, kjører du E6 til Ensbykrysset og følger skilt mot Hafjell-toppen. Underveis må du passere en bom, og der må du betale bomavgift.

Det er gratis parkering ved Ilsetra. Alle deltagere skal parkere her. Herifra er det ca. 10 minutter å gå til start.   

​​​​​​​ Mat og drikke 

Ha med rikelig niste for en hel dag i fjellet, og husk drikke. Det kan være godt med noe varmt å drikke i tillegg til en drikkeflaske med vann. Det er merka vannposter på Nevelåsen og Ytre Reina der du kan fylle opp vannflaska.   En miks av nøtter og rosiner er godt som energipåfyll.   Det vil være mulig å kjøpe mat på Pellestova etter turen

   Utstyr 

  Vi anbefaler vanlig turtøy, lette fjellsko eller solide joggesko og dagstursekk. Kle deg etter været og ta med noe ekstra tøy i sekken. Vær rustet mot vind og regn. Er det kjølig denne dagen kan lue og vanter være godt å ha. Gnagsårplaster bør være med i sekken. Har du lett for å få gnagsår, kan det være lurt å plastre før du begynner å gå.   

  Løypemerking 

   7-fjellsturen følger dels eksisterende veger og T-merka stier, og dels umerka stier. Det vil bli hengt opp merkebånd der det ikke er tydelig sti eller merking for å gjøre det lettere å finne fram. Det vil i tillegg være mannskap på utvalgte steder langs ruta og i viktige stikryss.  For å unngå å gå feil, er det viktig å ha med kart og følge med på turbeskrivelsen underveis.   

   Toaletter 

   Det er toalett på Pellestova ved start og innkomst. I tillegg er det utedo ved p-plass på Nevelåsen.    

  Sikkerhet og sanitet 

   Røde Kors hjelpekorps er stasjonert ved vegen på Indre Reina, og kan yte bistand ved behov. 

  Kontaktinformasjon:

  Koordinator: Lars Jenssen, 948 27 273 og Ingunn Høyvik, 478 62 158