Vestfjellhytta

Vestfjellhytta åpningsdagen
Vestfjellhytta åpningsdagen Foto: Erland Flaten

Booking

Forhåndsbestilling (booking) av senger er innført på Vestfjellhytta fra 1. juli 2018. To firesengs-rom er lagt inn i booking-løsningen, og det er følgelig 8 senger som kan reserveres på forhånd. Samtidig er det viktig å merke seg at Vestfjellhytta har totalt 18 senger + ekstra madrasser, og at det erfaringsmessig er god kapasitet for tradisjonelle drop-in besøk!

Vestfjellhytta

Vestfjellhytta ble åpnet 26. august 2015, og er utstyrt som en selvbetjent DNT-hytte med standard lås og i alt 18 senger. Vestfjellhytta er så ny at den ikke har kommet med på alle kart.

Navnet Vestfjellhytta ble valgt etter en navnekonkurranse der beliggenheten i Gausdal Vestfjell gjorde utslaget.

Hytta har en hovedetasje og "sovesal" med 8 senger på loftet. I hovedetasjen er det stort oppholdsrom, kjøkken og tørkerom samt to soverom, hvert med 4 køyer. Proviantlageret er i rom rett inn fra gangen.

Hytta er tilrettelagt for hund: Eget rom med inngang fra ute for hund/hundeeier med to senger og to hundebur. Hunderommet er uten oppvarming.

Vannpumpe står like ved uthusveggen. Vannet har  mer enn tilfredstillende kvalitet.

Hytta ligger ved Jotunheimstien mellom den ubetjente Kittilbua og betjente Liomseter. Setergrenda Nysetra er nærmeste nabo (blir også kalt Bødalsnysetra for å skille den fra andre steder med samme navn). Men både på kartet og på folkemunne er Nysetra det som brukes. Eldre folk lokalt kan si Nyseter-slia, men den varianten er et ikke veldig utbredt.

Vestfjellhytta ligger ikke ved bilveg. Det nærmeste vatnet er Slivatnet 941 moh ved Nysetra. NB: må ikke forveksles med et større vatn med samme navn! 

Viktig skiløype

Det er  kjørt opp en skiløypetrase fra Vestfjellhytta som gjør det lettere å gå i retning Liomseter (eventuelt Storkvelvbu). Løypa tar av like nedenfor hytta, og går nedenfor setrene. Løypa er kvistet (med naturkvist).

Fiske:

se info fra Gausdal Fjellstyre.

Barn under 16 år er fritatt fra å løse fiskekort for stang. Ungdom opp t.o.m 20 år kan fiske gratis, men kort må hentes hos kortutsteder.

Offentlig transport?

Bestillingsruta som tidligere gikk på fylkesveg 204 er dessverre nedlagt.  Ta evt buss til Segalstad bru og taxi derfra. 

Kart

"Turkart Gausdal Vestfjell" anbefales for turer i området. Kartet fås kjøpt der det selges fiskekort (og hos Vandreskoen på Lillehammer). Kan også bestilles pr e-post fra fjellstyret.

Tilsyn på Vestfjellhytta:                  

  • Inge Bugge Knudsen, tlf 908 35 561
  • Ragnvald Jevne, tlf 992 19 455 
  • Edel Klaape-Aasdal, tlf 922 27 970
  • Ivar Engeland, tlf 970 09 005

Vi har fortsatt noen oppgaver som skal løses på dugnad. Interesserte kan ta kontakt med tilsynspersonene.

Turer fra Vestfjellhytta

  1. Rundtur: gå først i østlig retning på sti til Hornsjøsetra, som er ei vakker, vegløs setergrend i nordenden av Hornsjøen. Ta så til venstre på sti retning Mossjøen, der det kan være fint å ta et bad. Fortsett i samme retning på råk forbi Mosskyrkja til sti fra Synstgardseter. Ta til venstre på sti tilbake til Nysetra/Vestfjellhytta.
  2. Kort tur opp på Slifjellet: se etter råk som starter ved Engeland-setra (det er den setra med mange grå hus, og som ligger på østsida av stien.
  3. Følg Jotunheimstien sør-østover til Hornsjøfjellet/Grytlifjellet og gå samme veg tilbake. Her er det klassisk snaufjellterreng.
  4. Vetafjellet-Vestfjellhytta (eller motsatt)
  5. Vestfjellhytta-Grytlia-Vetafjellet

Vestfjellhytta- Kittilbua (6:30 t)

Vestfjellhytta-Liomseter (4:30 t)

Etappe 5 på Jotunheimstien beskriver strekningen fra fylkesveg 250 på Vingromsåsen/Torpeåsen via Skjellbreidhytta, Kittilbu og Vestfjellhytta til Liomseter.

NB: stien fra Vestfjellhytta ned til Dokkvollen/Grytsaga ved Dokkvatnet anbefales ikke.

For de som går fra hytte til hytte er det naturlig å fortsette fra Vestfjellhytta til Liomseter. Det er etablert et selvbetjeningskvarter - Fehytta - i nærheten til bruk når selve Liomseter er stengt.

NB: det er en mellomperiode der det ikke er overnattingsmulighet på Liomseter, fordi selvbetjeningskvarteret Fehytta ved Liomseter åpner først 1. november.  Se nettsida for nærmere info om åpningstider. 

Kano til utlån

Dere som besøker Vestfjellhytta kan nå låne kano. Den ligger ved Slivatnet. Årer og vester oppbevares i uthuset.