Klassisk toppturer i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
22. februar kl. 08:00
Til dato
23. februar kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Lillehammer, DNT fjellsport
Dette arrangementet er over!

Eldoradoet, Jotunheimen, er kjent for sine store og majestetiske fjell, med mange toppturmuligheter. Kursen settes mot den vennlige toppen Høgdebrotet med fokus på å finne den beste nedfarten for gruppen.  

Turen 

Høgdebrotet er en av de mest klassiske toppturene i Jotunheimen på 2226 moh. Med en stil som passer de fleste skikjørere er den ikke for bratt og gir gode muligheter for en fantastisk nedkjøring. Avhengig av forholdene starter turen enten ved Valdresflye eller ved Gjendesheim, med et flatt startparti før turen peker oppover. På toppen blir vi belønnet med en flott utsikt over Gjendesalpene.  

NB: Dersom forholdene er riktige prøver vi oss også på en liten tur før vi reiser hjem søndag.   

Fører: Øyvind Hasli

Har toppturerfaring på ski fra de siste 7 år. Utdannet sommerturleder og går vinterturlederkurs i uke 9 i år. Snøskredkurs fra Bessheim i 2016. Har ledet topptur i Romsdalen og Leirvassbu tidligere.

Overnatting og mat 
Overnatting blir på fjellstuen Bessheim fra lørdag til søndag og turledere ordner med middag. Frokost og lunsj for begge dager må dekkes selv.  

Transport 

Avreise blir med leiebiler kl. 0800 lørdag 22. Februar fra Skysstasjonen og retur senest 19:00 søndag 23. Februar. Vi planlegger å kjøre direkte til turens startpunk for deretter å dra mot Bessheim. Kjørerturen tar i overkant av to timer.  

Krav til deltakerne 

Turen følger DNT sin vanskelighetsgradering for krevende og er definert som: “Dagsetapper på inntil ca. 25 km, delvis utenom merkede løyper. Passer for deg som   er i god form og har noe fjellerfaring.” Det er dermed forventet at deltakeren har noe erfaring med å gå toppturer i fjellet på vinterstid og kan bruke sikkerhetsutstyr for skred.  

Utstyr 

  • For overnatting må du betale ekstra dersom du bruker laken på hytten. Dermed anbefaler vi sovepose og/ eller lakenpose som er gratis.  

  • Toppturutstyr som randone, telemark eller splitboard.  

  • Sikkerhetsutstyr: Skredsøker, søkestang og spade (DNT Lillehammer har noe utstyr, men vi ønsker gjerne å vite om du har ekstra som du kan låne bort). 

  • Ellers anbefaler vi vinterutstyrslisten til DNT.  

Kostnader 

500 for medlem. 1000 for ikke-medlem.  

Prisen dekker overnatting, transport, middag og fører.  

Påmelding 

Aldersgruppen for denne turen er fra 18 til 30 år.  
Påmeldingsfrist er 14. februar.  

Kontaktinformasjon: