Våre hytter

DNT Lillehammers selvbetjente og ubetjente hytter ønsker deg velkommen! 

Besøk hyttene med og uten forhåndsbestilling av sengeplass. Prisene er nå som normalt per seng. Unntaket er Krokbua og Lyngbua der hele hytta må bestilles. 

Se den enkelte hytteside under.

  • Vetåbua  - God kapasitet for drop in-gjester. Senger kan bookes på ett rom i hovedhytta samt i sikringshytta.
  • Djupslia ​​​​​​ - Antall senger som kan bookes justeres i høst. Drop-in er mulig. 
  • Lyngbua - Her bestilles hele hytta. 
  • Skjellbreidhytta. Senger kan bookes på ett rom. Drop-in er mulig. 
  • Kittilbua - Hytta er rehabilitert i 2021, og er nå tatt i bruk, både for drop-in og forhåndsbestilling. Trivelig tømmerhytte like ved Kittilbu Utmarksmuseum. 
  • Vestfjellhytta - God kapasitet for drop in-gjester. Senger kan bookes på to rom i hovedhytta samt i hunderommet i sikringsbua.
  • Krokbua - Hele Krokbua bookes på nett. MERK: egen ordning med henting av spesialnøkkel hos Vandreskoen.. 

Fra oktober 2021 jobber vi med å vende tilbake til normalsituasjonen. Det tar litt tid å merke rom og senger på hyttene, og derfor ber vi om at våre gjester leser det som står om hver hytte på UT.no.

Vestfjellhytta

Selvbetjent

Antall senger: 18

Se kart og mer info på UT.no

Vetåbua

Selvbetjent

Antall senger: 16

Se kart og mer info på UT.no

Krokbua

Ubetjent

Antall senger: 6

Egen nøkkel, må bestilles.

Mer info om hytta på UT.no

Kittilbua

Ubetjent

Antall senger 7

Mer info på UT.no

Skjellbreidhytta

Ubetjent

Antall senger: 7

Mer info om hytta på UT.no

Djupsli

Selvbetjent

Antall senger: 18

Mer info om hytta på UT.no

Lyngbua

Ubetjent

Antall senger: 5

Mer info på UT.no


På landsbasis har DNT-hyttene  innført forhåndsbestilling av senger. Lenke til booking-løsningen finnes under beskrivelsen av de enkelte hyttene på UT.no.  MER INFO OM BOOKING HER.

Videoen viser ei jente på 10 år som går sammen med far på en "miniSAGA-tur" til Djupslia og videre til Vetåbua. Vi får et godt innblikk, særlig fra Djupslia og hva vi kan finne på der. Videoen viser også landskapet og glimt fra turen på Rondanestien. 

På østsida av Gudbrandsdalen har vi de selvbetjente hyttene Vetåbua i Fåvangfjellet og Djupslia i Øyerfjellet. De ligger ved Rondanestien, på strekningen Lillehammer-Rondane. Den ubetjente Lyngbua ligger lenger inn i Øyerfjellet. 

Krokbua er ei bynær hytte ved Mesnaelva, og brukes mye av Barnas Turlag, men er også tilgjengelig for andre.  NB: Krokbua har egen nøkkel, og må bestilles.

På vestsida har vi de ubetjente hyttene Skjellbreidhytta i Fåberg Vestfjell og Kittilbua i Gausdal Vestfjell.  

Vår nyeste hytte er den selvbetjente Vestfjellhytta i Gausdal Vestfjell. Den ble åpnet høsten 2015, og ligger ved Jotunheimstien, på strekningen mellom Kittilbu og Liomseter.

Enkleste adkomst til Vestfjellhytta om vinteren er fra Synstgardseter vest for Øvre Svatsum i Vestre Gausdal. Om sommeren er beste adkomst fra Vetafjellet (høyeste punkt på Revsjøvegen) når du skal til Vestfjellhytta.