Våre hytter

Stengte hytter i koronaens tid - midlertidig info våren 2020

VetåbuaDjupslia og Lyngbua er stengt som normalt fram til og med 10. juni på grunn av hensyn til villreinen. 

SkjellbreidhyttaKittilbua og Vestfjellhytta vil også være stengt fram til 10. juni på grunn av den generelle unntakstilstanden.

Vi vil informere mer presist om muligheter for bruk av våre selvbetjente og ubetjente hytter etter 10. juni når sommeren nærmer seg. Eventuelle bestillingsordninger vil bli utarbeidet i tråd med premisser for smittevern gitt av myndighetene samt de veiledninger som utarbeides av DNT sentralt.

Slik det ser ut nå, vil "drop-in" uten forhåndsbestilling ikke være mulig sommeren 2020.

Krokbua er tilgjengelig for utleie. Følg med på nettsidene til DNT Lillehammer.

Vestfjellhytta

Selvbetjent

Antall senger: 18

Se kart og mer info på UT.no

Vetåbua

Selvbetjent

Antall senger: 16

Se kart og mer info på UT.no

Krokbua

Ubetjent

Antall senger: 6

Egen nøkkel, må bestilles.

Mer info om hytta på UT.no

Kittilbua

Ubetjent

Antall senger 7

Mer info på UT.no

Skjellbreidhytta

Ubetjent

Antall senger: 7

Mer info om hytta på UT.no

Djupsli

Selvbetjent

Antall senger: 18

Mer info om hytta på UT.no

Lyngbua

Ubetjent

Antall senger: 5

Mer info på UT.no

Forhåndsbestilling av sengeplass på selvbetjente og ubetjente hytter

Korona-pandemien har ført til en unntakstilstand. Det er inntil videre ikke mulig å forhåndsbestille eller booke DNT Lillehammers hytter. Lyngbua, Djupslia og Vetåbua er uansett stengt fram til 10. juni på grunn av hensyn til villreinen. I vårløsningen er både Skjellbreidhytta, Kittilbua og Vestfjellhytta vanskelig tilgjengelig, og de er også stengt fram til 10. juni. Følg med på nyhetsmeldinger og nærmere beskjed på hyttesidene på UT.no om hvilke ordninger som blir gjort gjeldende for hver enkelt hytte.

DNT Lillehammer har innført mulighet for booking på to av våre hytter, nemlig Vestfjellhytta og Skjellbreidhytta. Forhåndsbestilling er begrenset til ca halvparten av sengene på hver av hyttene, og "drop in" er selvfølgelig fortsatt mulig og ønskelig!

På landsbasis er det over 100 DNT-hytter som har innført forhåndsbestilling av senger. Lenke til booking-løsningen finnes under beskrivelsen av de enkelte hyttene på UT.no.  MER INFO OM BOOKING HER.

Videoen viser ei jente på 10 år som går sammen med far på en "miniSAGA-tur" til Djupslia og videre til Vetåbua. Vi får et godt innblikk, særlig fra Djupslia og hva vi kan finne på der. Videoen viser også landskapet og glimt fra turen på Rondanestien. 

På østsida av Gudbrandsdalen har vi de selvbetjente hyttene Vetåbua i Fåvangfjellet og Djupslia i Øyerfjellet. De ligger ved Rondanestien, på strekningen Lillehammer-Rondane. Den ubetjente Lyngbua ligger lenger inn i Øyerfjellet. 

Krokbua er ei bynær hytte ved Mesnaelva, og brukes mye av Barnas Turlag, men er også tilgjengelig for andre.  NB: Krokbua har egen nøkkel, og må bestilles.

På vestsida har vi de ubetjente hyttene Skjellbreidhytta i Fåberg Vestfjell og Kittilbua i Gausdal Vestfjell.  

Vår nyeste hytte er den selvbetjente Vestfjellhytta i Gausdal Vestfjell. Den ble åpnet høsten 2015, og ligger ved Jotunheimstien, på strekningen mellom Kittilbu og Liomseter.

Enkleste adkomst til Vestfjellhytta om vinteren er fra Synstgardseter vest for Øvre Svatsum i Vestre Gausdal. Om sommeren er beste adkomst fra Vetafjellet (høyeste punkt på Revsjøvegen) når du skal til Vestfjellhytta.