DNT Lillehammer 75 år

Elever fra Create - Lillehammer kreative videregående skole.
Elever fra Create - Lillehammer kreative videregående skole. Foto: Øystein Nordås

Den 22. oktober fylte DNT Lillehammer 75 år, og dagen måtte selvsagt feires! Litt uvante omgivelser for en friluftsorganisasjon å avholde et bursdagsarrangement med hvite duker på et hotell, men kvelden ble likevel i ordentlig DNT-ånd! Det ble en kveld med mange godord, ungdommelige kulturelle prestasjoner på høyt nivå, film, god stemning, gaver, bursdagskake og uformell prat med turvenner. 

Create - Lillehammer kreative videregående skole stod for en flott åpning hvor elevene fremførte en vakker og symbolsterk dans som virkelig klarte å formidle naturens ulike stemninger! Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, holdt kveldens hovedtale og formidlet et genuint engasjement for DNT og DNTs virksomhet. 

Leif Brynhildsen hadde satt sammen bilder og filmklipp og laget en film om DNT Lillehammer. I tillegg til å vise den historiske reisen fra 1945 og frem til i dag, fikk filmen frem mangfoldet og bredden i dagens forening. Den viste fellesturer og aktiviteter for mennesker i alle aldre og fikk frem naturopplevelser, dugnadsånd, sosialt samvær og fellesskapsfølelse. 

Også Create hadde laget film. Elevene hadde gjort research om DNT og reflektert rundt ulike grunner til å ferdes i naturen. De formidlet dette gjennom tre korte, svært forskjellige filmer. Deres tilnærminger ble gjort med både stort alvor, men også med mye humor. Ingen poenger skal røpes her – filmene bare må ses!

Kvelden bød også på mange godord, gaver og hyggelige hilsener fra både fylkesmann, fylkesordfører, ordførere og styreledere i DNT Lillehammers gode naboforeninger. Vi tror nok alle typer frivillige fikk sin takk denne kvelden, være seg om man er stirydder, søknadsskriver, dotømmer, vedbærer, turvenn eller turleder. 

Og – ingen bursdag uten bursdagskake! Over kaffekoppen ble det god anledning til å hilse på og slå av en prat med andre turvenner. Kvelden fikk en verdig og høytidelig avslutning hvor 16 år gamle Thilde Ribe Olsen spilte «Vidda» vakkert og vart på trompet, mens flotte naturbilder av Marte Bleken ble vist i bakgrunnen. 

Det ble en stemningsfull, hyggelig høstkveld. Smittevernregler med god avstand og rikelig med håndsprit gjorde kvelden mulig å gjennomføre. Kanskje betød samvær, samhold og gode opplevelser ekstra mye i en mørk årstid hvor situasjonen rundt covid -19 har skapt mange begrensninger over tid. Tusen takk til dere alle som tilbrakte kvelden sammen med oss! 

Skrevet av Ingvild Storesund 10. november 2020