Månedens frivillige!

Møt Thomas Myrhaug, en av de frivillige støttespillerne våre i DNT Lillehammer. Thomas tar ikke bare med folk på tur, han lærer dem også å fiske!

DERFOR ER THOMAS TURLEDER:

- Jeg får nesten starte med at jeg har fisket meg rundt i den norske fjellheimen og gått uendelig mange turer i naturen, og jeg synes derfor det er veldig hyggelig å kunne bidra til at flere setter pris på dette. Jeg håper jeg kan skape turer i trygge omgivelser, sammen med andre som liker å være i naturen, eller som ønsker å vite mer om hvordan man kan komme seg ut på slike turer. Jeg er nemlig ikke opptatt av å gå flest mulig toppturer eller nå flest mulig mål på en tur. Det viktigste for meg er å kunne sette seg ned i naturen og ha det hyggelig, nesten uansett vær. Gjerne observere alt mulig rart, og prøve å forstå hvorfor ting er som de er. I tillegg har jeg alltid med fiskestanga på tur, for ingen turer skal være mere stressende enn at man kan ta seg tid til et par kast her og der.

HÅPER Å FÅ MED UNGDOM PÅ TUR

- Jeg håper også at jeg klarer å få med ungdom, slik at vi får med oss en ny generasjon som vet hvor viktig det er å ta vare på naturen og samtidig kunne nyte den slik som mange generasjoner har gjort før oss. Av den grunn er min neste tur i regi av DNT ung. Den turen skal gjennomføres første helgen etter at skolen er slutt, for elever i videregående skole.

VENNSKAP SKAPES I NATUREN

- Det at man møter mange nye mennesker er jo også en svært hyggelig del av turbildet, og det er jo faktisk en del vennskap som starter på slike turer. Slik har det også vært for meg. Så det å finne gleden i naturen med andre er faktisk en veldig fin måte å bli kjent. Som turleder i DNT føler jeg faktisk at jeg bidrar til en god gjerning ved å skape trygghet, sosial omgang og glede for medmennesker i naturen.


KURS I REGI AV DNT

DNT tilbyr flere kurs for de som ønsker å være turledere. Thomas Myrhaug har deltatt på følgende av dem: ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs og sommerturlederkurs. I tillegg har han gjennomført flere førstehjelpskurs og skredkurs fra forsvaret.

Vi er mange i DNT Lillehammer som setter stor pris på den flotte innsatsen Thomas gjør!