DNT SjekkUT - Morsom app

Skaff deg DNTs  app på mobilen, og finn nye turmål!

Hva inspirerer oss til å ta en tur ut? Det kan være så mangt. Noen vil gjerne gå på tur alltid, mens andre synes det er greit å få en ekstra oppfordring eller påminnelse om at vi bør komme oss ut. Å samle på turmål appellerer helt klart til mange mennesker. DNT sentralt har lansert en app som heter SjekkUT. Den virker over hele landet der lokale turistforeninger og turlag har gjort et forarbeid med å opprette elektroniske turmål.

Appen gjør det mulig med digital innsjekking på turposten med mobiltelefon. Turposter nær deg vises alltid først i appen (og du kan sjekke inn når du er innen ca 50m fra turmålet). I tillegg er det mulighet for å ta bilde i appen og dele på sosiale medier.  Signering av digital gjestebok knyttet til hver turpost er også en funksjon. Appen inneholder naturligvis kart som viser turpostene i nærheten.

Søk etter "DNT SjekkUT" i Appstore og Google Play ​​​​​​​og last den ned. Appen er gratis.

Elektroniske turmål i nærområdet

Lokalt har DNT Lillehammer opprettet en rekke elektroniske turmål. Disse turmålene er samlet i lister som kan ha ulike tema. Vi har f.eks en liste turmål som heter "Gapahuker ved Lillehammer" og en annen liste som heter Høydeunkt ved Lillehammer.

For hyttesamlere

Selvfølgelig har vi også en liste med alle sju hyttene våre. Hyttesamlere som har fullført lista, slik at alle hyttene er registrert i SjekkUT-appen, tar med mobiltelefonen til Vandreskoen i Mesnasenteret ved Lilletorget på Lillehammer. Når du viser at alle hyttene våre er besøkt, med kvittering i appen, vil du motta en premie - i tillegg til heder og ære!

Andre steder

Husk å sjekke appen når du er på reise eller ferie andre steder i landet. Da kan det hende du oppdager nye, flotte turmål der du er.

De elektroniske turmålene er samlet i lister

Gapahuker ved Lillehammer

.

Skrevet av Ragnvald Jevne 4. juni 2019