Kort informasjon om turene 

Siden 2011 har DNT-Lillehammer arrangert 7-fjellsturen. Vi ønsker at dette skal bli en god turopplevelse for alle turinteresserte. Benytt arrangementet til å bli kjent med noen av turmulighetene i Lillehammer- og Øyerfjellet.

Du kan velge mellom tre turer med ulik lengde. Dette er turer der deltakerne går i sitt eget tempo, men alle må være i mål innen klokka 18.00. Turene starter og ender på Pellestova.

Arrangementet er gratis, men alle må registrere seg før start og å få med seg deltakerkort. 

7-fjellsturen (28 km)

Ønsker du en skikkelig langtur i fjellet, er dette turen for deg. Turen går i en stor runde over de 7 toppene Hafjell, Slåseterfjell, Nevelfjell, Nyseterhøgda, Kriksfjell, Hitfjell og Veslefjell. Beregn 7 timer i gåtempo, og legg inn tid til pauser. Vi anbefaler å starte tidlig, mellom klokken 9 og 10 . 

5-fjellsturen (20 km)

For de som ønsker en litt kortere langtur, er dette et godt alternativ. Turen følger samme rute som 7-fjellsturen over de fire første toppene, men tar deretter en snarveg over Reinsfjell på veg tilbake til Pellestova. Antatt tidsforbruk er 5 timer  - med individuelle variasjoner.

3-fjellsturen (8 km)

3-fjellsturen går over Hafjell, Slåseterfjell og Nevelfjell. Turen egner seg godt for barnefamilier og for de som ønsker en kortere fjelltur. 

.